Home - Medewerkers - Programma's - Foto's - Geschiedenis - Prijsvraag - Promo - Streekinfo - Radioreclame - Rubrieken - Lidmaatschap - Contact
 

 

Klik hier voor onze livestream
    Klik hier voor Lifestream

 
 
  LIKE ONZE NIEUWE FB PAGINA   Sponsor :  
     
     

 

 

 

                                    

 

       --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              Zaterdag 1 juli is het Disco-Time op Radio PROS 

 

                           

 

                             Tom Hofman en Stef Leeuwenaert presenteren van 16u tot 20u de DISCO TOP 50!

 
Alle luisteraars en dj's kunnen hun 3 favoriete disco platen doorsturen of invullen tot zaterdag 17 juni.In de studio én in het Praathuis van PROS liggen formuliertjes ter beschikking.Maar ook via deze directe link kan je het formuliertje invullen.
 
Tijdens het programma zijn er leuke prijzen te winnen. Luister dus zeker mee!
 
Of beter ! Kom langs in disco pak en maak mee de ambiance. Wij voorzien gratis hapjes en drankjes !
 

Praathuis en zomerterras open vanaf 16u !  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                    PROS kreeg op zondagnamiddag bezoek 

 

    

                      Pascal Montelli,Myriam & DJ Stonzy                                          Anja Yelles,Myriam & DJ Lucky

 

Zondag  28 mei  kreeg Radio PROS bezoek tijdens het programma 'Live Radio' tussen 16 en 18 uur en dat in een samenstelling en presentatie van Soul Stonzy.Anja Yelles & DJ Lucky maar ook Pascal Montelli waren afgezakt naar Heldergem op interview.Uiteraard waren ook heel wat fans van de partij in en rond de studio. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                 Radio P.R.O.S. kreeg bezoek van een filmploeg van de VRT (één)

 

 

   

 

Dinsdagnamiddag 16 mei kwam er een filmploeg een paar opnamen maken in Studio1.Na de werkzaamheden was het nog even tijd voor een foto met de ploeg samen met Peter Schepens en Tim Schippers.We houden u zeker op de hoogte voor het vervolg ervan...

                --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                      Délégatie van Zorgdorp ‘De Pastorij’ op bezoek bij Radio P.R.O.S.

 

Toen Radio P.R.O.S. op bezoek was (voor een ontspanningsnamiddag) op donderdagnamiddag 27 april j.l. in Zorgdorp De Pastorij in Denderhoutem werden héél wat plaatjes op verzoek gedraaid in de mooi versierde en bomvolle cafétaria.

Niet aan alle verzoekplaatjes kon toen voldaan worden wegens tijdsgebrek.Een verslagje met foto’s vindt u trouwens op deze website of via de blog van het Muziekmuseum.

 

Er werd toen afgesproken met  animatrice Sylvie om de rest van de verzoekjes te gaan draaien in een speciaal ingelast live programma met de presentatoren Tim Schippers en Pieter Van Banden.En op maandag 15 mei was het zover tussen 14 en 16 uur.

 

    

 

Om het wat gezelliger te maken zorgden animatrices Sylvie,Nicky,Lisa en Tessa voor een live publiek in de studio.Een afvaardiging van 15 bewoners van De Pastorij kwamen een kijkje nemen in de studio (meer kon niet wegens plaatsgebrek in het Praathuis).

Wie er niet bij kon zijn moest luisteren via de radio of  de livestream.Maar uiteraard waren de rechtstreekse beelden van de studio én de bezoekersruimte te zien via de videostream.

 

En dat speciaal ingelast radioprogramma bleek een schot in de roos te zijn voor de aanwezigen in Studio 1 in de Leistraat in Heldergem.Die zorgden meteen voor een gezellige sfeer.Radio P.R.O.S. zorgde voor een goeie koffie én nog voor wat frisser...

    

 

Er werd tijdens de verzoekplaatjes gezwaaid en meegezongen.En zelfs in de kleine ruimte werd er toch nog plaats gevonden om enkele danspasjes te zetten.En geloof het of niet maar een paar bewoners van De Pastorij namen ook wel eens zelf het woord aan de microfoon! Precies echte met die koptelefoon op…

 

    

 

Al mogen we wel zeggen dat Sylvie de spits mocht afbijten want bij de aanvang van het programma  moest ze de délégatie natuurlijk voorstellen.

En Lisa mocht het weerbericht presenteren tijdens het programma en toegegeven dat viel wel best mee! Tim merkte meteen op dat de dame in kwestie er de radiostem voor had.

 

    

 

En de 2 uurtjes waren vlugger om dan gedacht.Het einde van de uitstap kwam in zicht en de bezoekers keerden meer dan tevreden terug naar Denderhoutem richting ‘De Pastorij’.

             

Voor meer foto's klikt u bovenaan bij foto's en ga naar 2017 (meteen ook HIER).Het kan ook op de blog van het Muziekmuseum HIER.

 

Lees ook : Bewoners De Pastorij op bezoek bij radio PROS (Het Laatste Nieuws 24/5/2017)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

                      Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 

Op (moederdag) zondag 14 mei werd het voor vele moeders nog een extra geluksdag...want een mobiele ploeg van de Prossers was op pad met bloemetjes voor/naar een paar rusthuizen (WZC's) in de streek.De ploeg werd er zeer hartelijk ontvangen en de bloemetjes vonden meteen hun weg naar de kamers.

 

    

     

 

Maar niet alleen rusthuizen waren het doel van de hele organisatie ook trouwe luisteraarsters (moeders) werden op het onverwachte moment bediend met een hele mooie grote ruiker bloemen.De meesten waren zich van niks bewust en soms was het zelfs emotioneel om zien.Die ruikers werden aangevraagd door hun kinderen in de PROS-programma's.Bij het overhandigen werd ook een korte boodschap afgelezen, opgemaakt door de aanvragers, ten huize.

 

   

   

 

Radio PROS heeft in het verleden al dikwijls zijn warme hart getoond en dit was dit jaar voor Moederdag niet anders.

Luisteraars konden een aanvraag richten naar radio PROS met motivatie waarom net hun moeder een speciale attentie verdiende deze Moederdag, 70 aanvragen werden hieruit geselecteerd.
30 moeders wonende in Aaigem, Aalst, Appelterre, Denderhoutem, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert, Heldergem, Hofstade, Kerksken, Meerbeke, Mere, Moerbeke, Onkerzele, Voorde, Woubrechtegem en Zandbergen mochten persoonlijk een heel mooi boeket bloemen thuis ontvangen uit de handen van dj Tim Schippers, dj Stef, dj Jan Backer, dj Tom Callebaut, dj Peter Schepens (voorzitter), dj Pieter Van Banden, dj Soul Stonzy, Kirsten Cobbaut (ondervoorzitter), Anja Sonck (verantwoordelijke public relations) en Anja De Saeger (verantwoordelijke ledenadministratie).
40 moeders mochten een boeket ophalen in het radio PROS praathuis.
Bovenmeer bezorgden zij eveneens op Moederdag 550 individueel verpakte bloemetjes aan de vrouwelijke bewoners van rust- en verzorgingscentra Carpe Diem in Voorde, De Pastorij in Denderhoutem, Sint-Anna in Haaltert en Sint-Jozef in Haaltert, Rodenbach in Denderleeuw en Wilgendries te Aspelare.
Ook Sint-Vincentius in Aaigem werd voorzien van de nodige bloemetjes, doch deze werden door een aantal afgevaardigden persoonlijk afgehaald in het radio PROS praathuis.
Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum Goessens Aaigem, Flowerline-DS Peter De Smet Kerksken, Bloemen Esmeralda Denderhoutem, Bloemenpaleis Stockman Kerksken, Di Fiori Denderhoutem, Bloemencenter Johannita Nieuwerkerken, Acanthus Mere, Bloemen Erica Meerbeke, Agreflor BVBA Erpe-Mere en de luisteraars van radio PROS.

Beide initiatieven werden ondersteund en aangemoedigd door het volledige radio PROS bestuur en werden opnieuw met heel veel enthousiasme en dankbaarheid onthaald waarbij er zelfs af en toe een traantje van geluk vloeide!

Voor komende Vaderdag kunnen luisteraars een aanvraag richten naar tim@radiopros.be of via telefoon naar 070 22 22 50 met de motivatie waarom net hun vader een speciale attentie verdient op Vaderdag.
We selecteren hieruit 2 aanvragen en deze vaders mogen op Vaderdag een heel mooie prijs - geschonken door Electro Herman Haaltert en Huis Goubert Denderhoutem - afhalen in het radio PROS praathuis Leistraat 5 9450 Heldergem.
 

Een paar foto's tonen hoe het er ter plaatse soms aan toeging.Meer foto's zie je binnenkort hier op de website onder de button foto's (hierboven) en je klikt op 2017

 

Meer foto's kan u nu al zien op de blog Muziekmuseum.

 

Lees ook in dagblad Het Laatste Nieuws : Radio P.R.O.S.verrast mama's met boeket bloemen (15/5/2017)

 

Lees ook via Pers Regio Dender: Radio PROS zet moeders in de bloemetjes... (15/5/2017)

 

             -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

 

                'Zeg het eens met bloemen voor Moederdag' bij Callebaut & Bakker

 

Op zaterdagmorgen 13 mei werd er niet alleen ingegaan op het Eurovisie Songfestivalgebeuren in de Ontbijtradio tussen 9 en 12 bij 'Callebaut & Bakker' maar werden er ook letterlijk gratis bloemetjes uitgedeeld aan alle moeders die zich spontaan kwamen aanbieden in de studio tijdens het programma.En geloof het of niet maar de studio geurde heerlijk...nog nooit meegemaakt in de geschiedenis van PROS...heerlijk welriekende live radio dus!

Hieronder kan u zich een idee geven van de situatie.

 

   

 

              ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

         Radio PROS was alweer op locatie en wél op de rommelmarkt in Ede (Haaltert)

 

Net zoals vorige jaren was lokale radio PROS terug présent op de jaarlijke kermis & rommelmarkt in Ede (Haaltert) op zondag 7 mei .

 

    

                                                                                              Andy was dus echt in de buurt...

 

De weersvoorspellingen waren niet direct positief maar de dag bleef droog.De rommelmarkt met heel wat standhouders (vlak bij het NMBS station Ede-Haaltert) was dus ook de standplaats van de mobiele studio van lokale radio PROS. En er kwam ontzettend veel volk opdagen.Vanaf 12 uur op de middag werden de live uitzendingen (via satelliet !) van daaruit verzorgd en dat met de  (inmiddels) ultra moderne digitale mobiele studio.

 

Ook Andy Peelman (VTM-De Buurtpolitie) was van de partij in en rond de mobiele studio.

 

Het PROS- promo team was uiteraard ook ter plaatse en dat in hun beste outfit ! Anja Sonck, Anja De Saeger & Kirsten Cobbaut zorgden voor de opvang.Etienne (de verantwoordelijke van het Praathuis) was er ook natuurlijk met al zijn PROS promo materiaal.

 

Wie er niet kon bij zijn had geen problemen om te luisteren én mee te kijken.Via deze website kon u het gebeuren dus ook thuis bekijken (maar ook beluisteren) via de videostream.Zo werd ook een beetje kermis & rommelmarkt in de huiskamer gebracht en kon men van de sfeer wat (mee) proeven!

 

    

 

De programmatie zag er enigzins wat aangepast uit op deze rommeldag:

-05u - 09-u: Ochtendshow Weekend met Ron Van Dijck vanuit Studio 1 in de Leistraat

-Ontbijtradio: Tom Hofman & Pieter Van Banden vanuit Studio 1 in de Leistraat.Zanger Freddy Davis kwam er trouwens zijn nieuwe single in voorstellen n.l. 'Ergens Halverwege'

-12u-14u: Tim Schippers & Dj Stef

-14u-16u: Jan Backer & Jo Van Gils

-16u-18u: Peter en Kirsten

-18u-20u: Tom Callebaut en Tony Van Beveren

Vanaf 20u00: werd er terug overgeschakeld van de kermis naar de studio en dat voor 'Pros Romantica' met Tom & Cindy. 

 

    

                                                                            Anja Sonck hier samen met een paar bezoekers

 

Vanaf 12 uur werd er dus overgeschakeld vanuit de studio naar de kermis/rommelmarkt in Ede.Daar maakte u live kennis met de DJ's en medewerkers van PROS...én de verzoekjes gingen uiteraard live de ether in! Bellen kon ook natuurlijk ook en wel tussen 12 en 20 uur.

 

    

                                                                                                   Alles staat klaar,alles getest... 

    

De voorzitter van het inrichtend comité was méér dan in zijn nopjes met de opkomst van het publiek, de standhouders én de aanwezigheid van Radio PROS.

 

Tussendoor waagde zelfs een 'jonge kandidate DJ' zich aan een paar woorden in de microfoon trouwens.

 

    

 

Voorlopig kan u HIER al even kennis maken met de foto's en filmpjes via de Muziekmuseumblog.

Binnenkort staan er ook foto's onder de button foto's (hierboven) bij 2017 of meteen HIER

 

Filmpje 1 Klik HIER

Filmpje 2 Klik HIER

Filmpje 3 Klik HIER

 

    

     Hoofdtechnieker/presentator Tom Callebaut had de eer en het genoegen te presenteren vanop een molentje...én dat was zelfs nog gratis ook !

                       ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

              1 mei 2017 was de dag van het Nederlandstalige lied bij Radio PROS

 

 

                                              

 

Op maandag 1 mei hoorde je niks anders dan Nederlandstalige plaatjes met muziekjes tussen 05u00 's morgens en 22u00 uur 's avonds.

Maar uiteraard was er ook een aangepaste programmatie (met presentatoren) voorzien.

Die zag er als volgt uit:

 

05u00 tot  09u00 - Tim Schippers & Anja Sonck

09u00 tot  11u00 - Tom Hofman & Pieter Van Banden

11u00 tot  14u00 - Stef Leeuwenaert & Ed Van Bever

14u00 tot  16u00- Tony Van Beveren & Danny De Graaf

16u00 tot 18u00 - Soul Stonzy & Cindy De Cooman

18u00 tot 20u00 - Jo Van Gils & Luc De Groot

20u00 tot  22u00 -Jan Backer             

               ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                         

 

               -------------------------------------------------------------------------------------------------   

                       Radio P.R.O.S. was in w.z.c.' De Pastorij' in Denderhoutem

 

Afgelopen donderdag 27 april was een délégatie van Radio PROS ter gast in woonzorgcentrum ' De Pastorij'  in Denderhoutem en presenteerde de bewoners en hun familie aldaar op een leuke ontspanningsnamiddag waar zang en dans nooit ver weg was.Ook de treintjes zwierden tussen de tafeltjes door in de volgelopen feestzaal van de w.z.c.

 

De presentatie lag in de handen van Tim Schippers,Ron Van Dijck,Anja Sonck en Pieter Van Banden.

 

Er was leute en plezier én tussen 14u30 en 17 uur werden populaire verzoekplaatjes gedraaid.Wegens het grote succes (én tijdsgebrek) kon spijtig genoeg niet iedereen op zijn wenken bediend worden.Daarom verzorgd lokale Radio P.R.O.S. op maandag 15 mei a.s. tussen 14 en 15 uur een speciaal ingelast 'verzoekprogramma' met enkel 'Plaatjes met gaatjes'...en in dit programma worden de resterende plaatjes gedraaid voor de rusthuisbewoners.

 

Na afloop kregen de presentatoren niks anders dan lovende reacties...ook voor herhaling vatbaar werd hier en daar al gesuggereerd!

 

Hieronder een paar foto's van de ontspanningsnamiddag.Meer foto's ziet u HIER 

Ook op de Muziekmuseum blog ziet u een selectie foto's.Klik HIER en je ziet ze meteen !

 

Ondertussen werd het evenement ook geplaatst al op Pers Regio Dender, klik HIER  ( P.R.O.S. twee uur lang live op antenne vanuit De Pastorij…)

 

     

                Ron Van Dijck,Tim Schippers,Anja Sonck en Pieter Van Banden hier samen met enkele rusthuisbewoners

     

      Alhoewel Denderhoutem geen treinstation heeft was er toch een tijdelijke omleiding gelegd mét tussenstopplaats

     

                                                             Koffie en gebak en nadien een goeie Tripel...

     

                                                          Op de gezondheid en graag tot een volgende keer...

 

Het 'persbericht' van en door Anja Sonck

Radio PROS bezorgde bewoners van zorgcentrum De Pastorij in Denderhoutem opnieuw een onvergetelijke namiddag!

Na de aktie in maart 2017 naar het idee van voorzitter Peter Schepens en ondervoorzitter Kirsten Cobbaut waarbij DJ Tim Schipppers en DJ Stef 104 kg paaseieren en chocolade inzamelden en deze bezorgden aan woon- en zorgcentra, Sint-Anna in Haaltert, Sint-Jozef in Haaltert, Klateringen in Ninove, De Pastorij in Denderhoutem en Sint-Vincentius in Aaigem, bezorgden DJ Ron Van Dijck, DJ Tim Schippers en DJ Pieter Van Banden op 27 april de bewoners van zorgcentrum De Pastorij opnieuw een onvergetelijke namiddag.

De DJ's brachten 2 uur lang live muziek in de cafetaria van zorgcentrum De Pastorij, en opnieuw konden ze op veel enthousiasme en appreciatie van de bewoners rekenen.
Jarige bewoners werden extra in de bloemetjes gezet en alle bewoners kregen voorafgaandelijk de kans om hun lievelingsmuziek aan de DJ's van radio PROS door te geven.
De bewoners genoten zichtbaar van de live muziek, er werd gedanst en sommige bewoners waagden zich zelfs aan de polonaise.

Wie graag de sfeer wil herbeleven, kan opnames gemaakt tijdens de live muziek in zorgcentrum De Pastorij beluisteren op 15 mei tussen 14u00 en 15u00. Afstemmen aldus op 105.80 FM of www.radiopros.be is de boodschap!

DJ Ron Van Dijck is lid van het dagelijks bestuur en staat geregeld in voor vervangingen, DJ Tim schippers is elke werkdag te beluisteren in De Ochtendshow van 5u00 tot 9u00 en op zondag in Ontbijtradio van 9u00 tot 12u00, DJ Pieter Van Banden is op zaterdag te beluisteren in Muziekmuseum van 12u00 tot 14u00.
 

                                           

 

           -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                      

                                        'Hier zingt men Nederlands' op P.R.O.S. !

 

Maandag 1 mei a.s. is het voor velen een verlofdag én dus een verlengd weekend.Op die dag leggen niet alleen de vogels hun ei maar is er traditiegetrouw de Nederlandstalige Top 200 op uw lokale Radio P.R.O.S.

 

Dit jaar dus...NIET !

 

                                                       

 

Maar...er is een 'vervangprogramma' voorzien deze keer.Niet wegens een soort van vakbondsactie door de DJ's en telefonisten maar wél worden er tussen 5 uur in de ochtend tot 22 uur niks anders dan Nederlandstalige muziekjes gedraaid.

 

Héél lang geleden toen de Belgische televisie nog geheel in kleuren van zwart-wit hun uitzendingen verzorgden had je het bekende dagelijkse programma na het nieuws van 20 uur met als titel 'Hier spreekt men Nederlands'.

 

Awel bij het populaire 'PROSKEN' wordt dat dus 'Hier zingt men Nederlands ' op maandag 1 mei met niks anders dan 'Vlaamse' en 'Ollandse' platenhits van vroeger maar ook het hedendaagse wordt niet vergeten.

 

Luisteren is dus de boodschap.De liefhebbers worden op hun wenken voorzien.

Men zegge het voort...

 

                                                       

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op Paaszondag liepen er véél Paashazen rond in en rond Studio1 van Radio P.R.O.S.

 

Zondagmorgen 16 april (op Pasen dus) zat de sfeer alweer optimaal verweven in de programmatie bij Radio P.R.O.S.De uitdaging om zoveel als mogelijk (maar minimum 10) 'Paashazen' te verzamelen in de studio kan zeker als geslaagd genoemd worden.De Paashazen hadden trouwens ook gezorgd voor de nodige paaseitjes en heel wat luisteraars die meegespeeld hadden met de 'Paasprijsvraag' werden verwend met ...'Paaseitjes', of wat dacht u anders...

 

                                                                    

 

De 'Klokken van Rome' hadden duidelijk op geen franske gezien !

Hieronder een paar sfeerbeelden die de (gewonnen) uitdaging kunnen bevestigen.

 

   

   

   

   

Ron Van Dijck (de uitdager) heeft in ieder geval een tegenprestatie aan zijn been.Hij gaf dat ook sportief toe op antenne.We zijn benieuwd...

             -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              1 april 2017:Radio PROS werd heel even Radio ContactFM

 

Een goed voorbereide aprilvis...tussen 9 en 12 u in de wekelijkse zaterdagse aflevering van de Ontbijtshow 'Callebaut & Bakker'.Radio PROS werd iets meer dan 2 uren omgetoverd naar Radio ContactFM...

 

                                                          

 

Door omstandigheden was de radio vrij onverwachts overgenomen.Niks bleef om 9 uur over van de oude PROS.Ineens werd de fan en (trouwe) luisteraar geconfronteerd met een heel ander soort radio.Nog één Nederlandstalige plaat per uur, net hetzelfde voor één oldie per uur.Zelfs eigen DJ's liepen in de val en belden naar de studio!

 

De huidige voorzitter Peter Schepens werd opgebeld...hij moest toegeven dat het radiolandschap gewijzigd was en de nieuwe voorzitter langs zou komen in Heldergem rond 11 uur.

 

Wie naar de website van PROS surfte (ook voor de videostream) zag ineens een heel nieuwe website met een aangepast logo van ContactFM.Voorzitter Peter Schepens had een tijdelijke (kleine) website online gezet.Wie naar de website van Pros surfte werd automatisch doorgeschakeld naar de tijdelijke 'ContactFM.be'.Zelfs de Facebookpagina werd tijdelijk totaal vernieuwd.Het regende klachten via de drie telefoonlijnen.Zelfs het contact via internet met de PROS-studio werd onderbroken.

 

Ook de jingles én zelfs het tijdsein werd (en) omgedoopt tot ContactFM...niks was aan het toeval overgelaten.Aan alles werd op voorhand gedacht.

 

Op de koop toe kon er op zondag 18 juni op het eetfestijn van Radio PROS ook geen varkenshaasje meer worden besteld werd er medegedeeld op antenne...alleen nog een visschotel.Er waren er die belden om te vragen dat het een aprilgrap was dat ganse gedoe.Er waren twijfelaars...er waren ook er die er echt van overtuigd waren dat het onvermijdelijke geschiedt was...dat PROS verdwenen was, gehackt...de DJ's werden gewoon voor schut gezet.Bleef het 'Praathuis' nu open in de toekomst?Luisteraars bleven hun ongenoegen uiten.

 

Pieter Van Banden kon de vele telefoontjes allemaal gewoonweg niet beantwoorden in de studio tijdens het programma.Ook hij werd tussendoor ingeschakeld om de stand van zaken te melden over de stemming bij de presentatoren Tom Callebaut & Jan Bakker want de luisteraars konden kiezen naar het einde toe van het programma of ze nu voor ContactFM waren of voor PROS.Een tijdelijk telefonisch referendum werd op poten gezet in de Heldergemstraat.

 

PROS haalde het...oef...!!!!

 

Rond 11u25 kwam dan het verdict.De aprilgrap werd ter kennis gebracht...voor velen een echte ontlading.De telefoon stond alweer roodgloeiend...moet er nog zand zijn?

 

     

     

 

        --------------------------------------------------------------------------------------------------------------